Julkaisut

Haveristen sukukirja II

Yli kuuden vuoden valtava urakka on takana. Haveristen sukukirja II ilmestyy joulukuun 2019 alussa. Sukutietoja on aktiivisesti kerännyt sukuseuran pitkäaikainen varapuheenjohtaja Veikko Haverinen sekä muut suvun jäsenet.

Suvun historiaa on tutkinut FM Ari Kolehmainen. Hän on kirjoittanut suvun vaiheista lähes 100-sivuisen historiaosan kirjan alkuun. Kirjassa on yli 15 000 henkilöä, jotka ovat järjestetty sukutauluihin. Kirja pitää sisällään myös tarinoita suvun vaiheista.

Haveristen uusi sukukirja on kokonaan itsenäinen kirja, ei täydennetty painos ensimmäisestä Haveristen sukukirjasta. Sukukirjassa on nyt mukana myös sukutaulut nykypäivän Haverisiin asti. Sukututkimuksessa on myös menty paljon aiempaa syvemmälle, sillä DNA-testit ovat tulleet mukaan sukututkimuksen apuvälineeksi ja varmistuskeinoksi. Sukukirja tulee sisältämään myös artikkeleja suvun historiasta ja myös yleisemmistä sukuun liittyvistä asioista, kuten sukunimistä, asutushistoriasta, elinkeinoista ja perheestä.

Sukuseuran hallitus on päättänyt kirjan hinnaksi 95 € jäsenille ja 105 € ei jäsenille. Hinnat sisältävät toimituskulut Suomeen. Kirjan voi kuitenkin tilata ennakkoon 17.10.2019 saakka.  Ennakkotilaushinta sukuseuran jäsenille on 80 € ja ei jäsenille 90 € (sis. toimituskulut Suomeen). Mikäli voit noutaa kirjan Kuhmosta hinta on 10 € edullisempi (nouto koskee ainoastaan ennakkotilauksia). Ruotsiin postitettaviin kirjoihin lisätään 13€ lähetyskuluja. Ennakkoon tilatut kirjat tulee maksaa sukuseuran tilille viimeistään 30.10.2019.

Kirjat postitetaan tilaajille joulukuun alussa vko. 49.

Suosittelemme lämpimästi kirjan tilaamista myös omille perillisille, vaikkapa joululahjaksi. Tästä lahjasta on varmasti iloa pitkään.

Kirja tule olemaan myynnissä myös ensi kesänä Haveristen sukuseuran kesäpäivillä 25-26.7.2020 Paltamon Mieslahdessa, Kainuun Opistolla.

Tilaa Haveristen sukukirja II. Huomioi ennakkotilauksen tarjousaika. Toimi heti!

Kirjaprojektin vastaava
Veikko Haverinen
Peltotie 9
41340 Laukaa
veikko.e.haverinen at gmail.com

Haveristen sukuseuran kokousväkeä Paloniemessä 13.8.2011(kuvaaja@nupii)

Pyällyspuu on Haveristen sukuseuran lehti

Haveristen sukuseura julkaisee omaa lehteä nimeltä Pyällyspuu. Nimi tarkoittaa karsikkopetäjää, joka on pyälletty eli kaulattu kirveellä nilaan asti rinnan korkeudelta kuivumaan kaskea varten. Poltettaessa kuivatuista puista jäi aina joku suuri petäjä pystyyn ja siitä ajan saatossa muodostui kohtaamispaikka, sopimusten tekopaikka, rajamerkki ja salainen kihlapaikkakin. Merkinnät puun kyljessä viestittivät tietoa muille. (Haveristen kirja s.186, Eva Perón-Haverinen)

Lehti ilmestyy kerran vuodessa ja se lähetetään kaikille sukuseuralaisille jäsenmaksua vastaan. Se on saanut ulkoasunsa ja tyypillisen sisältönsä pitkäaikaisen, ensimmäisen päätoimittajan Eeva Perón-Haverisen aikana. Hänen jälkeensä Pyällyspuun pitkäaikaisena päätoimittajana toimi ansiokkaasti ja tehokkaasti Heli Haverinen. Helin jättäydyttyä hektisen palkkatyön pauloihin valitsi sukuseuran hallitus Helin seuraajaksi Anu Piirosen. Piironen on toimittanut Pyällyspuuta keväästä 2012 lähtien. Pyällyspuu pitäytyy toistaiseksi Perón-Haverisen luomissa perinteissä, kuitenkin hyödyntäen tämän hetken paino ja taittotekniikan mahdollisuuksia. Lajissaan Pyällyspuu lienee harvinaisuuksia, sillä lukuisasta sukuseurojen määrästä huolimatta säännöllisesti ilmestyviä sukulehtiä ei juuri ole.

Lähetä juttu, tarina tai muistelu toimitukseen niin julkaisemme sen. Voit lähettää myös hyviä juttuvinkkejä Haveristen sukuseuran lehti Pyällyspuuta varten. Yhteystiedot

Kirja

Sukukirja on ilmestynyt nimellä Haveristen Kirja I. Itse asiassa se on johdanto-osa tulevalle sukukirjasarjalle, jonka kirjoittaminen ja julkaisu jatkukoon keskeytyksettä.

Tässä kirjassa on esitetty suvun varhaisimpia vaiheita Suomessa, sukuhaaroja esipolvineen sekä sukunimemme taustaa. Omina jaksoinaan on kerrottu sukumme henkilöistä, kuvattu entistä elämää ja elämisen tapoja, unohtamatta muisteluksia, juttuja ja runojakaan. Sukukirjan kerrontaan on pyritty sisällyttämään yleishistoriasta keskeisintä taustatietoa niin paljon, että lukijan on helpompi ymmärtää sukunsa elämää. Sukukirja on esitykseltään kertovassa muodossa, jolloin sen sisältö on jokaisen suvun jäsenen helposti käytettävissä ja luettavissa. Kirja I osa.