Haveristen kirjaprojekti II osa

HAVERISTEN SUKUSEURAN KIRJAPROJEKTI, II osa.

Sukuseuran hallitus on valmistautunut keräämään suvun henkilöistä tiedot esi-isistä alkaen nykyaikaan saakka. Tämä tapahtuu kirjoittamalla Haveristen sukuseuran toinen kirja. Kirjaa elävöitetään eri henkilöiden kirjaamilla tiedoilla suvun asioista ja tapahtumista. Kaikki valokuvat suvun historiasta ovat myös erittäin tärkeitä.

Sukumme esi-isien historia on selvä 1400-luvulle saakka. Tarkoitus on koota tiedot vanhoista nimistä aina nykypäiviin saakka. Tiedot tallennetaan ”Sukujutut” -ohjelmaa apuna käyttäen.

Tehtävä on suuritöinen. Työn onnistumiseksi tarvitaan kaikkien elossa olevien suvun jäsenten hyvää yhteistyötä ja asiaan paneutumista. Uskoisin, että Haveristen suvun jäsenten lukumäärä esi-isistä tähän päivään saattaa nousta yli 10 000 henkilöön.

Sukuseura on valmistanut perhelomake ja täyttöohjeet henkilötietojen kirjausta varten. Ohessa myös sähköinen lomake jonka kautta on vaivatonta lähettää tiedot e-lomake suomi tai e-lomake engsekä tämän sivun alaosassa olevalla täyttö lomake. Jokainen suvun jäsen täyttää huolella henkilötietolomakkeet esi-isineen, jos mahdollista aina 1850-luvun tienoille saakka.

Sukuseuramme kotisivuilla (www.haveristensukuseura.fi) sekä Pyällyspuu-lehdessä annetaan työn edetessä lisätietoja.

Apuna tietojen keräämisessä voi käyttää esim. perunkirjoitusten yhteydessä käytettyjä sukuselvitysluetteloita. Aina tulee varmistaa, että nimet ja syntymäajat ovat oikein ja tulevat oikein kirjattua.

Tietojen kerääminen, käsittely ja tallentaminen suoritetaan henkilörekisterilain pykälien mukaisesti. Rek.seloste.

Sukuseuran hallitus ilmoittaa Pyällyspuu-lehdessä ja kotisivuilla, koska kirjaa voi tilata ja mikä tulee olemaan kirjan myyntihinta.

Vuosisatojen aikana Haveristen suku on kokenut monenlaisia vaiheita, sotia, nälkää, vainoa, ulkomaille muuttoa ja viime sotien jälkeen myös hyvinvointia. Nyt on aika saada eri vaiheet kansien väliin. Toivon sukuseuran hallituksen- ja suvun jäsenten kesken sujuvaa yhteistyötä.

Kirjaprojektin vastaava
Veikko Haverinen
Peltotie 9
41340 Laukaa
sukukirja-asiat at haveristensukuseura.fi
040-516 4383

Perhelomake kerää sukutietoa Haveristen ry:n julkaisemaan Haveristen kirjan II osaan.

Tietojen julkaisu on maksuton.

Täyttöohje.

Haveristen sukuun kuuluvia tai siitä polveutuvia esivanhempia:

Tiedoston maksimikoko on 10 Mt.

Alla olevia tietoja ei julkaista. Täytä kuitenkin tiedot, jotta voimme tarvittaessa tarkentaa sukusi tietoja.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.